Skip to content
Satakylät

Tuotteita myytävänä

Yttilän kyläyhdistyksellä on toimintansa tukemiseksi myytävänä muutamia paikallista henkeä nostattavia tuotteita:

Köde- ja Yttilä-kortteja 0,50€/kpl

Museokoulu-aiheisia joulukortteja kirjekuorella 2,00 €/kpl

Yttilä-lippalakki tekstillä ”Yttilä” tai kuva + teksti 10,00€

Yttilä-T-paita, eri kokoja 15,00€

Valkonen Yttilä-muki Museokoulun kuvalla 15,00€

Verso-muki 15,00€

Museokoululla on myynnissä myös:

Köyliö-seuran julkaisemia Lempimäisiä-kirjoja 25€/kpl. Koululla on selailukappale.

Reijo Kivimäen cd-levyjä Liian vähän aikaa 10€/kpl.

 

VERSO-MUKIN TAUSTAA:

Noin 100 vuotta sitten, Köyliön Yttilän kylässä oli maakauppias Heikki Vinnarilla savipaja. Pajassa savenvalaja oli muovaillut punasavesta männyn kantoa muistuttavan ruukun ja lasittanut sen tummanvihreäksi. Ruukkuun käytetty savi oli ilmeisesti nostettu Köyliönsaaressa sijainneesta savikuopasta. Ruukun pohjassa on köyliöläisestä alkuperästä kertova leima ”H. Vinnari Köyliössä”.

Kevättalvella 2017, satavuotiaan Suomen juhlavuoden alussa vanha ruukku kävi vierailulla keraamikko – artesaani Anu Isokallion luona Huittisten Palojoen kylässä. Keraamikon käsissä syntyi vanhaa vihreää ruukkua mukaillen Verso-muki, jolla on tarkoitus muistuttaa käyttäjäänsä kasvusta ja aina uudelleen palaavan kevään tuomasta toivosta. Koska mukit ovat 100%:sesti käsityötä, jokainen muki on ainutlaatuinen ja kahta täysin samanlaista ei ole.

Kyläyhdistys lahjoittaa kevään vuosikokouksen yhteydessä Verso-mukin kaikille edellisen vuoden aikana Yttilän kyläyhdistyksen toiminta-alueella syntyneille vauvoille.  Jos oma pienokainen on jostakin syystä jäänyt ilman mukia, ota yhteyttä yhdistyksen hallituksen jäseniin! Kyläyhdistys onnittelee tai palkitsee Verso-mukilla myös muissakin tilanteissa.